Music and Fun
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log inLog in  

Share | 
 

 Julia Roberts

Go down 
AuthorMessage
*Jeca*
Admin
avatar

Posts : 109
Join date : 2008-01-17
Location : Spoons City

PostSubject: Julia Roberts   Sun Jul 12, 2009 1:06 am

Šta mislite o njoj?Biografija

Rođena u Smerni (Džordžija, SAD), od oca Voltera Gredija Robertsa i majke Betty Lou Bredemus. Roditelji su joj se razveli 1971. godine, a njena majka se udaje za Majkla Moutsa. Kada je imala deset godina otac joj umire od raka. Ima starijeg brata Erika, koji je takođe glumac. Kao dete želela je da postane veterinar, ali nakon završetka Campbell High School i pohađanja Georgia State University odlazi u Njujork da se bavi glumom. Tamo je išla na časove glume, a radila je i kao model.

Svoju prvu ulogu dobija u filmu Blood Red u kome je igrala sa svojim bratom Erikom. Ta njena uloga je bila veoma mala, jer je u filmu izgovorila tek nekoliko reči. Nakon nekoliko godina igra u filmu Mystic Pizza u kome skreće na sebe pažnju fimske javnosti. Posle tog filma dobija sporednu ulogu u filmu Steel Magnolias, za koga je nominovana za Oskara kao najbolja sporedna glumica. Svetsku slavu stiče sa filmom Zgodna žena u kome je igrala sa poznatim glumcem Ričardom Girom. Za ulogu u ovom filmu je nominovana za Oskara kao najbolja glavna glumica. Kasnije igra u poznatim filmovima kao što su: Dosije pelikan, Venčanje mog najboljeg prijatelja, Ja u ljubav verujem, Erin Brokovič (nagrađena Oskarom kao najbolja glavna glumica) i Okeanovih jedanaest.

_________________
Back to top Go down
View user profile
 
Julia Roberts
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kaćin Forum :: TV :: Glumice-
Jump to: